Omgeving

Gorssel/Eefde

Gorssel en Eefde zijn naastgelegen dorpen. In Eefde bevinden zich diverse landgoederen in het prachtige bosrijke gebied. Het gezellige dorp Gorssel is een bezoekje zeker waard. Er zijn daar diverse leuke winkeltjes, het prachtige museum More en diverse gezellige horecagelegenheden waaronder het bekende biefstukkenrestaurant ‘Loetje’.

Met de fiets van Eefde naar Gorssel is een prachtige tocht. Als u onderweg langs de Eefdesche Molen komt, is de kans groot dat u ooievaars tegenkomt.  Een groot gedeelte van het jaar staat er een fruitkraam van de familie Makkink met de heerlijkste aardbeien en ander fruit dat het seizoen biedt. Wanneer u niet direct de kortste weg wilt nemen, kunt u er ook voor kiezen om via de mooie uiterwaarden van de IJssel te rijden.

Zutphen

Zutphen, met haar torens en statige kopmanshuizen, heeft een unieke blik op het water. De Hanzestad heeft haar rijkdom vergaard in de 14e en 15e eeuw en deze rijkdom is terug te zien in de prachtige gebouwen in de stad. In het centrum vindt u de St. Walburgiskerk en de Berkelpoort, deze laatste maakt deel uit van de stadsmuur. Om Zutphen heen bevindt zich prachtige natuur. 

Deventer

Aan de rivier de IJssel, volgens sommigen de mooiste rivier van Nederland, ligt de historische hanzestad Deventer. In de afgelopen jaren heeft Deventer veel gedaan om het historische centrum te renoveren en te conserveren. Het oude stratenpatroon is bijna volledig intact en honderden monumenten zijn gerenoveerd. Mensen noemen Deventer “vriendelijk”, u zult zich er welkom voelen. Deventer is een stad met een rijke en fascinerende geschiedenis. Er zijn vele hoogtepunten en Deventer is één van de beroemde hanzesteden van Nederland. Dit is terug te zien in de oude straten van de stad. Tegenwoordig is Deventer bekend om haar charmerende oude stad met vele winkels, restaurants en een bruisend nachtleven.

Doesburg

Als u Doesburg binnenrijdt over de IJsselbrug waant u zich in een stad waar tijd stil heeft gestaan. Weinig steden in ons land zijn zo goed bewaard gebleven als deze oude hanzestad. Het middeleeuwse stratenpatroon is nog intact, bovendien heeft de stad 150 beschermde monumenten. Doesburg heeft een rijke geschiedenis, de stad verwierf in 1237 stadsrechten, 60 jaar voor Amsterdam. De Doesburger is hier trots op. Uit een kleine handelsnederzetting groeide een grote handelsstad die in 1447 werd toegelaten tot de Hanseatic League.

Bronkhorst/Brummen

Een bezoekje aan Bronkhorst is zeker de moeite waard. Bronkhorst heeft sinds 1482 stadsrechten en is met zijn 150 inwoners het kleinste stadje van Nederland. Wie in Bronkhorst door de straten loopt, ziet met eigen ogen dat de schoonheid van vervlogen tijden hier gelukkig nog bewaard is gebleven. Onder supervisie van Monumentenzorg werd Bronkhorst in de 60-er jaren geheel gerestaureerd en teruggebracht in haar oorspronkelijke Middeleeuwse staat. Wanneer u van prachtige oldtimers houdt, kunt u met de veerpont oversteken naar Brummen en een bezoekje brengen aan The Gallery, een zeer exclusief bedrijf.

Tips: Recreatiegebied Bussloo in de gemeente Voorst – Bronckhorst, de kleinste stad van Nederland – Vele mooie wandel- en fietsroutes – Kastelenroute in de omgeving van Vorden – Fluisterboottocht in Zutphen – Kanoën in de Berkel – Verschillende sauna’s zoals wellness de veluwse bron en wellness de bronsbergen – Nationaal Museum Paleis ’t Loo in Apeldoorn. – De Wijte, voor uw zakelijke besprekingen op een mooie locatie in Eefde. www.dewijte.nl